[SMART HOME] – Wiz

O sa încep o categorie noua pe blog, legat de SMART HOME [SH] – mai exact o sa ma axez pe produse care funcționează OUT OF THE BOX cu HomeKit si daca nu le facem sa funcționeze cu HOMEBRIDGE (ce e homebrige? pai niște bajeți foarte inteligenți au făcut o platforma care transforma sau mai bine zis conectează dispozitivele care sunt produse de terți, dar fără compatibilitate Apple HomeKit) cum sunt utilizator Apple / MacBook pro / iMac / iPad-uri / iPhone / si Wearable, vreau ca toate dispozitivele mele smart sa le pot controla de pe telefon ceas tableta sau vocal.

Si vreau sa fac toate astea cat mai ieftin, pentru ca majoritatea produselor HomeKit Certified sunt scumpe ca noaptea, si am si produse gen Philips Hue (care au un ecosistem propriu super interesant si customizabil si folositor) dar in magazin un bec rgb undeva la 250 lei.

Si așa am dat peste Wiz chiar în Altex si pana acuma sunt mulțumit de ele.

De la prize – senzor de mișcare – telecomanda – becuri RGBW si albe – Controler (ce nu am văzut in Altex) – bandă led la becuri Vintage, dar prețuri mult mai acceptabile în comparație cu HUE (care este favoritul meu din toate punctele de vedere).

Am testat doar

Bec LED Smart WIZ Colors, Wi-Fi, E27, 13 W, multicolor – care are 1521 lm (așa zic ei)

Bec LED Smart WIZ Colors, Wi-Fi, E27, 8,5 W, multicolor – care are 806 lm (așa zic ei)

Si pot sa spun ca sunt mulțumit până acuma, eu le folosesc doar pentru lumina de accent (ambient). Aplicația e geniala are o grămada de preseturi pentru diferite scene. Una din preferatele mele e fireplace sau candlelight care simulează lumina data de un șemineu sau de lumânări.

Pe lângă asta se poate seta per camera Ritmul Cicardian

Ritmul circadian, sau ritmul nictemeral este un ciclu de aproximativ 24 de ore al proceselor biochimice, fiziologice sau comportamentale aparținând entităților vii, inclusiv plante, animale, ciuperci sau cianobacterii

Plus se poate verifica si monitoriza consumul pentru fiecare bec.

Si partea ce mai buna e ca nu ai nevoie de nici un fel de hub, becurile sunt WIFI si le conectezi si configurezi instant. Se pot controla cu Alexa sau Google Home prin comenzi vocale.

Cum ziceam ca nu sunt HOME KIT Ready, eu le controlez cu pluginul: homebridge-wiz-lan, becurile sunt detectate automat in HOMEKIT si le poți controla intensitatea / culoarea / stare (ON-OFF) si prin siri

  • o alternativa buna pentru PHILIPS HUE
  • customizabil ușor
  • culori plăcute (slăbuțe in comparație cu HUE)
  • ușor de folosit
  • fără huburi
  • multe scene
No Thoughts on [SMART HOME] – Wiz

Leave A Comment

SUSTIN și FOLOSESC

gonzolicu.com © 2020