za Office

Sunt la noul birou din  2018, din lipsa de timp si poate chiar si chef “m-am tras pe cur”. Plus ca am avut mult de lucru, apoi un an de pandemie in care am lucrat de acasă, apoi a venit “ala micu” si am mai stat câteva luni am stat acasa si am lucrat cum si cat am reusit.

Si “ala micu” a crescut, pandemia sa cam rasfiat, de prin februarie am reinceput activitatea la birou, dar odata cu asta sa reluat si volumul mare de lucru, si luna trecuta mi-am facut curaj si timp (timp cam nu prea) sa “trag o renovare”.

Si asa a inceput aventura, biroul meu e pe doua nivele, planul era urmatorul: incep sus ca sa pot sa imi continui activitatea (nu am vrut sa imi las clienti fara serviciile mele) si lucram cateva ore la renovare si apoi cateva imi faceam jobul.

Din pacate eu nu prea stiu cand ma ia cheful sa scriu pe blog, si nu am facut poze la un “inainte si dupa”

***asa arata campul meu de lupta, sus lucram la renovare iar jos (unde am adunat tot sa am loc sa lucrez) imi facem jobul.

Si asa am inceput frumos, am scos toata mocheta care era veche si grozanica, apoi lavabil si parchet.

si cum una din activitatile mele preferate e sa pu parchet ma cam dus valul si am pus parchet si pe pereti 🙂

asa am si scapt de portiuni de perete care trebuia reparat, glet (urasc sa gletuiesc si sa finisez gletul).

Cam doua zile (da doua zile pentru ca nu am lucrat numa la asta) am terminat partea de sus cu lavabil parchet.

Dupa ce am mutat biroul sus si m-am asigurat ca totul e functional si pot sa imi fac jobul linistit, am inceput “lupta” jos. Unde chiar ca a fost un pic de bataie de cap. schimbat usa, igrasie si mai stiu eu ce.

Si aici m-am si oprit, aveam “pe roll” un proiect maricel si a trebuit sa ma dedic sa il termin cat mai repede si bine. Cam la o saptamana dupa ce am terminat sus am reusit sa imi continui activitatea si sa finalizez si jos. Si am inceput “frumos elegant” cu lemn pe perete in spate.

Si a recrutat un prieten sa ma ajute, mai bine merge in doi treaba. Am schimbat usa la baie, inainte aveam o usa pliabila de toata frumusetea 🙂

Si binenteles cum am sufletul negru, am facut si usa neagra si peretele ala galben frumos ce era inainte

Si ce am mai facut si nu am poze ca na asta sunt mai uit si eu sa fac poze, am vopsit jos tot negru, ce se vede rosu  nu mai e, am dat cu lavabil partea opusa, cu lavabil alb si binenteles ca nici in ziua de azi nu am reusit sa pub plintele si coltarele jos. (o sa imi fac timp sa rezolv si pe alea).

Multumit de rezultatele de jos, si bucuros ca am terminat si am facut curatenie, uras renovarile, ma dispera mizeria care se face si imi place sa fac curat repede dupa mine. Mi-am reluat jobul cu toate nebuniile care le aveam de facut si unele care le-am amanat ca sa termin jos. dupa cateva zile de munca (job) intensiva mi-am reluat activitatea si am continuat cu “renovarea” si sa fac tot cat mai “SMART”.

Nanoleaf Canvas – info, primite cadou de BIROU NOU, super interesant ce poti face cu ele si cat de mult schimba o incapere, le urmaream de mult dar nu ma lasa sufletul sa dau atatia bani pe ele. Binenteles HOMEKIT READY (dar de partea smart vb mai jos, ai un pic rabdare)

Am facut rapid o grafica pentru un “TAPET comic book strip” care e luat dintro editie din 1970. Apoi prodctie (print autocolant + forex) si aplicat pe perete. Intre timp a ajuns si canapea dupa care am asteptat o saptamana. Si de aici a mai ramas doar partea SMART de realizat.

SI sa trecem la partea interesanta. Deoarece sunt pe chirie aici nu am vrut sa duc prea multe modificari la partea electrica, asa ca m-am folosit de ce era (instalatie electrica actuala e foarte oke si recent facuta). SI am stras tot ce aveam pe acasa ramas de cand mi-am facut apartamentul smart. Si cu 3 raspberri pi, un gatevay aqara, am inceput distractia. SI BINENTELES am mers pe acelasi principiu “SMART on a budget” pentru ca se poate. si totl pe ecosistemul apple homekit, rasmbery pi 3 cu homebridge sa pot controla tot ce nu e homekit ready cu homekit. raspberry pi 2 cu zigbee2mqtt si un stick zigbee CC2531 Zigbee2mqtt  , deoarece aveam cateva dispozitive zigbee care nu sunt compatibile cu aqara, cum ar fi senzor miscare LIDL, senzor usa SONOFF, senzor prezenta IKEA, buton IKEA. Si un raspberry pi zero w pentru magic mirror. Cum acasa am un MagicMirror mult mai mare, aici aveam nevoie de ceva mic sa se potriveasca cu tablourile de pe perete, asa ca am avut un monitor LCD de 14 care era la un pas sa ajunga la gunoi, monitor pe care l-a dezmembrat si am stricat si un tablou.

Scopul principal la aceas magic mirror e sa imi afiseze TO DO-urile mele, nu mai vreau sa folosesc nici un witheboard sau mai stiu eu ce biletele, asa ca folosesc trello atat pe telefon cat si pe mac, si mie foarte practiv sa am la vedere mereu todo-urile mele.

lista completa cu ce am pana acuma instalat in asa zisul birou SMART

  • raspberry pi 3 – homebridge
  • raspberry pi 2 – zigbee2mqtt, care comunica cu homebridge
  • raspberry pi zero w – magicmirror
  • aqara hub – info – care e homekit ready
  • senzori temperatura si umiditate XIAOMI Aqara pe protocol Zigbee
  • priza inteligenta cu comsun – aqara pe protocol Zigbee
  • un single switch T1 – pe protocol Zigbee –  care imi controleaza luminile de sus
  • senzor miscare LIDL – pe protocol Zigbee – care il controlz prin zigbee2mqtt
  • un senzor de miscare IKEA – pe protocol Zigbee – care il controlz prin zigbee2mqtt
  • un buton IKEA – pe protocol Zigbee – care il controlz prin zigbee2mqtt
  • un senzor de usa / fereastra SONOFF – pe protocol Zigbee – care il controlz prin zigbee2mqtt
  • 2 benzi led Wiz – care le controlez prin homebridge
  • nanoleaf CANVAS – homekit ready
  • un sonoff basic – pe care il folosesc pentru a porni / opri monitorul de la magicmirror si il controlez prin homebridge
  • Xiaomi Mi Air Purifier 3H –  control prin homebridge
  • HomePod Mini – pentru control vocal si hub (pentru control la distanta cand nu sunt pe aceiasi retea)
  • cateva tag-uri NFC pentru tot felu de automatizari (dezactivare alarma si setare diferite scenarii)

Si deocamdata cam atata, urmeaza sa mai adaug, un Aqara T1 pentru luminile de jos, automatizarea aerului conditionat, si automatizare pentru lumina de la baie.

Am lucrat ceva si mai am un pic de finisaje plus baia nu am reusit sa o renovez, asta urmeaza.

No Thoughts on za Office

Leave A Comment

SUSTIN și FOLOSESC

gonzolicu.com © 2020